ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί να γίνω ένας Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος?

Δεν είναι μια καριέρα για να «προσπαθήσεις»

Η καριέρα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου απαιτεί μόρφωση, εξειδικευμένη εκπαίδευση, εντατική προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους που έχουν τεθεί. Με συστηματική δουλειά και με σύμμαχο την πολύτιμη εμπειρία που αποκτάς,  επιτυγχάνεις και εξασφαλίζεις σημαντικά εισοδήματα.Αυτό το επαγγελματικό ταξίδι είναι μόνο για όσους θέλουν αληθινά να δεσμευτούν και να πετύχουν διότι αυτή η καριέρα απαιτεί θυσίες.

Εστίασε στα 3 Ε που αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχίας σου:

 

Ελευθερία

Θα έχεις τον αποκλειστικό έλεγχο επιλογών και των αποφάσεών.

Η επιλογή των πελατών και του χρόνου που θα θυσιάσεις είναι προσωπική σου απόφαση. Με την πάροδο του χρόνου, όσο μεγαλώνει το πελατολόγιό σου, η διαδικασία εξεύρεσης πελατών γίνεται ολοένα και ευκολότερη, αφού οι ίδιοι οι πελάτες αποτελούν πηγή νέων εργασιών και αλλά και την πιο σημαντική πηγή συστάσεων για δυνητικούς πελάτες. Επιλέγοντας το επάγγελμα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, ξεκινάς μια επιχειρηματική δραστηριότητα αποκλειστικά για σένα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό:

Ξεκινάς χωρίς να απαιτείται επένδυση κεφαλαίου, εξοπλισμού, τεχνογνωσία, marketing, τεχνολογία και χτίσιμο Brand name.

 

Επιρροή

Οι οικονομικές συμβουλές δεν είναι πωλήσεις.

Με την παροχή ενός αξιόπιστου οικονομικού σχεδιασμού για τους μελλοντικούς κινδύνους που πρόκειται να αντιμετωπίσουν ιδιώτες και επαγγελματίες, εξασφαλίζεις αποτελεσματικά το μέλλον των πελατών σου. Η εμπιστοσύνη που μπορείς να εμπνεύσεις στους πελάτες σου και η ικανότητα να επικοινωνείς αποτελεσματικά μαζί τους είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της επιτυχημένης σου πορείας. Σ’ αυτή την καριέρα μπορείς, κυριολεκτικά, να αλλάξεις τη ζωή των ανθρώπων.

 
 

Εισόδημα

Ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος επενδύει κυρίως σε  χρόνο, επιμονή και προσπάθεια.

Για όσους ακολουθήσουν αυτή την καριέρα, οι παροχές και οι οικονομικές απολαβές είναι πολύ υψηλές.

Η χρυσή δεκάδα των επαγγελμάτων με σίγουρο μέλλον

Τα 10 επαγγέλματα με τις καλύτερες καριέρες παρουσίασε το  Business Insider,όπως προκύπτουν από την 5η λίστα για “Hot καριέρες πτυχιούχων” (Hot Careers for College Graduates) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Η έρευνα του UCSD βασίστηκε  στα κριτήρια της τωρινής απασχόλησης, στις προβλέψεις ανάπτυξης στη απάσχόληση για το 2010 με 2020, στο μέσο ετήσιο μισθό και στα χαρακτηριστικά εργασιακού χώρου. Επιπλέον εξετάστηκε  εάν ο απόφοιτος κολεγίου θα μπορούσε να ξάνει καριέρα ύστερα από ένα με δύο χρόνια εκπάιδευσης.

Τα επαγγέλματα με πολλά υπσχόμενες καριέρες είναι τα ακόλουθα:

 1. Προγραμματιστής Λογισμικού – Συστήματα Λογισμικού
 2. Προγραμματιστής Λογισμικού –Εφαρμογές
 3. Αναλυτής – Ερευνητής αγοράς/ Ειδικός  Marketing
 4. Λογιστής/Ελεγκτής
 5. Διαχειριστής Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύου
 6. Δάσκαλος Δημοτικού
 7. Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων
 8. Αναλυτής  Management
 9. Δημόσιες Σχέσεις
 10. Ασφαλιστής

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι απολαμβάνουν μια αληθινά ισορροπημένη προσωπική ζωή. Όσο αναπτύσσεσαι επαγγελματικά, μπορείς να εργάζεσαι πιο στοχευμένα. Θα είσαι πιο παραγωγικός, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να θυσιάζεις περισσότερο χρόνο.

Η στιγμή είναι σωστή?

Η επιχειρηματική δραστηριότητα, οι οικονομικές τάσεις και το κοινωνικό περιβάλλον, υπόσχονται μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο των ασφαλιστικών και οικονομικών υπηρεσιών. Η ζήτηση για καταρτισμένους επαγγελματίες ποτέ δεν ήταν τόσο έντονη. Ακόμη και αν κάποιος εργαζόμενος ή συνταξιούχος έχει εξασφαλίσει πλήρη  κοινωνική ασφάλιση, δεν πρόκειται να λάβει περισσότερο από το 50 % έως 60 % του εισοδήματός επιβίωσής του.

Ένας Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος θα μπορούσε να προτείνει σ’ έναν  εργαζόμενο πώς θα εξασφαλίσει το 100% του εισοδήματός του για μια αξιοπρεπή  ζωή. Γεγονός είναι ότι το επάγγελμα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου  συνεχώς αναπτύσσεται, διότι η ανάγκη των ανθρώπων για εξασφάλιση μεγαλώνει καθημερινά.

Τάσεις
 • Αδυναμία του κράτους να χρηματοδοτεί τις συνταξιοδοτικές ανάγκες
 • Επιμήκυνση ορίων ηλικίας συνταξιούχων
 • Περιορισμός προνομίων πρόωρης συνταξιοδότησης
 • Πτώση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής της τρίτης ηλικίας
 • Μείωση παροχών υγείας

Πηγή: ΗΔΙΚΑ

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων έχει ανέβει αισθητά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να σχεδιάσουν τα συνταξιοδοτικά τους αποθέματα για  μεγαλύτερη περίοδο. Η αξιοπρεπής φροντίδα της υγείας μας προϋποθέτει υψηλές δαπάνες, καθώς και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που θα  εξασφαλίζουν ταχύτητα και ποιότητα στην εξυπηρέτηση. Με επίσημη έκθεση του ΟΟΣΑ, το κατά κεφαλήν ποσό για ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι περίπου 2.000€ ετησίως και η συνολική δαπάνη ξεπερνάει το 8,3% του ΑΕΠ.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά?

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν την αναγκαιότητα να  φροντίσουν για την ατομική και οικογενειακή τους ασφαλιστική προστασία. Μια ολοκληρωμένη χρηματοοικονομική μελέτη, μέσω ενός προσωπικού συμβούλου, θα τους βοηθήσει να προβλέψουν για:

 • Την προστασία της οικογένειάς τους
 • Την αύξηση του πλούτου (επενδύσεις)
 • Την προστασία της υγείας τους
 • Την αγορά κατοικίας
 • Την εξασφάλιση των αναγκαίων χρημάτων για τις σπουδές των παιδιών
 • Την αποπληρωμή των φόρων κληρονομιάς
 • Την ευημερία και άνεση κατά τη συνταξιοδότηση
 • Την εξασφάλιση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας

Η ανάγκη  για επαγγελματίες Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους είναι επιτακτική στις μέρες μας. Εκείνοι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, θα εδραιωθούν τα επόμενα χρόνια προσφέροντας στην κοινωνία και κτίζοντας ένα λαμπρό μέλλον για τους εαυτούς τους.

Πιστεύεις πως είσαι έτοιμος?
Στείλε μας το βιογραφικό σου!
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Τι προκλήσεις θα αντιμετωπίσει ένας Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος?

Οι στατιστικές δείχνουν ότι, ο μέσος όρος παραμονής στο επάγγελμα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου τα  3 πρώτα χρόνια είναι 20%. Αυτό σημαίνει  ότι, περίπου δύο στους δέκα εκπαιδευόμενους χρηματοοικονομικούς συμβούλους παραμένουν στο επάγγελμα μετά τα 3 πρώτα χρόνια. Γιατί με τόσο μεγάλη ζήτηση και υψηλές ανταμοιβές, πολύ λίγοι νέοι παραμένουν στο επάγγελμα;

Διότι η μεγάλη ανταμοιβή χρειάζεται θυσίες.

Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί συνεχή εκπαίδευση τα πρώτα τρία χρόνια  και σκληρή δουλειά για να κτίσεις μια επιτυχημένη καριέρα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε οι πρώτοι. Η εταιρία μας διαθέτει τεχνολογική υποστήριξη, δια βίου εκπαίδευσης και  εργαλεία marketing που  σας στηρίζουν όσο εργάζεστε. Οι προκλήσεις αφορούν στην προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη και γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να ληφθούν υπόψη στην απόφασή σας να ακολουθήσετε αυτή την καριέρα.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Πηγές Εισοδήματος

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους στο επάγγελμα αυτό το εισόδημα σου μπορεί να  είναι χαμηλό, μέχρι να δημιουργήσεις  μια  σταθερή πελατειακή βάση. Η εταιρία μας προσφέρει υψηλά εισοδήματα και παροχές, με ένα οικονομικό σύστημα αμοιβών, μέχρι να κτίσεις την πελατειακή σου βάση. Σ’ αυτή την περίπτωση, αναμένουμε από σένα ενέργειες και αποτελέσματα.

Καθώς θα σκέφτεσαι αν θα ακολουθήσεις μια καριέρα ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, πρέπει να ρωτήσεις τον «εαυτό σου»:

 • Έχω τη δυνατότητα να στηρίζω τα οικονομικά μου κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων;
 • Είμαι πρόθυμος να κάνω θυσίες για ένα μικρό εισόδημα στην αρχή αλλά για υψηλά εισοδήματα στο μέλλον;
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Προσωπική Υποστήριξη

Η προσωπική υποστήριξη τους πρώτους μήνες σ’ αυτήν την καριέρα είναι απαραίτητη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχουν άλλοι που εξαρτώνται από τις οικονομικές σου απολαβές. Η ηθική υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους είναι απαραίτητο εφόδιο για ένα Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο.

Ρώτησε τον εαυτό σου:

Υποστηρίζουν την απόφασή μου η οικογένεια και οι άνθρωποί μου;

 

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Marketing

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα νέο επαγγελματία είναι να σχεδιάσει πώς θα χτίσει μια πελατειακή βάση. Αρκετοί νέοι επαγγελματίες εστιάζουν μόνο στις γνώσεις. Ενώ οι γνώσεις είναι πολύ σημαντικές, η  εμπειρία έρχεται με τα χρόνια.

Από την αρχή συζητάμε μαζί σου για να διαπιστώσουμε αν έχεις τη δυνατότητα  της επικοινωνίας και της δημιουργίας ενός επιχειρησιακού σχεδίου προσέγγισης της αγοράς. Αυτό αποτελεί ένα μέρος της διαδικασίας επιλογής σου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, σου παρέχεται η βοήθεια να αποκτήσεις την τεχνική κατάρτιση και τις γνώσεις για ένα βιώσιμο target marketing, ούτως ώστε να προσεγγίζεις «εν δυνάμει» πελάτες .

Καθώς θα σκέφτεσαι εάν θα ακολουθήσεις την καριέρα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου  πρέπει να ρωτήσεις τον «εαυτό σου»:

«Είμαι πρόθυμος να προσεγγίσω ανθρώπους που γνωρίζω;»

«Είμαι πρόθυμος να προσεγγίζω ανθρώπους που δε γνωρίζω;»

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Απόρριψη

Δημιουργώντας μια πελατειακή βάση, θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς δε θα είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί σου, δε θα ακούσουν τις συμβουλές σου και ούτε θα είναι πρόθυμοι να σε συστήσουν σε άλλους. Τέτοιες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να τις παίρνεις προσωπικά. Εσύ θα πρέπει να επιμένεις, να βρεις εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι  ενδιαφέρονται να μιλήσουν μαζί σου και να καταλάβουν την αξία των υπηρεσιών που προσφέρεις.

Καθώς θα σκέφτεσαι εάν θα ακολουθήσεις την καριέρα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, πρέπει να ρωτήσεις τον «εαυτό σου»:

 • Είμαι έτοιμος να χειριστώ μια απόρριψη;
 • Πιστεύω δυνατά στην αξία των υπηρεσιών που θα προσφέρω, βοηθώντας τους συνανθρώπους μου να διαχειριστούν σωστά το μέλλον τους;
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Έχει ρίσκο να εργάζομαι ως Χρηματοικονομικός Σύμβουλος?

Εάν είστε ένας νέος επιχειρηματίας με 100 πελάτες και δυο από αυτούς   σας εξασφαλίζουν το 30% του τζίρου σας, υπάρχει μεγάλο ρίσκο για την επιβίωση της επιχείρησή σας έχοντας την υποχρέωση να καλύπτετε τα πάγια έξοδά της. Εάν είστε ένας νέος επιχειρηματίας, θα πρέπει να επενδύσετε ένα σημαντικό κεφάλαιο, να αναλάβετε τα πάγια έξοδα της επιχείρησή σας και το ρίσκο που απορρέει από τις συνθήκες της αγοράς.

Όταν σκέφτεστε το ρίσκο, αναλογιστείτε την επένδυση και την απόσβεσή της. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάνουν υψηλή επένδυση με αναμενόμενο υψηλό ρίσκο. Ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος η επένδυση περιορίζεται μόνο στο χρόνο προσαρμογής, ενώ το ρίσκο είναι ελάχιστο με δυνατότητα πολύ υψηλής ανταμοιβής.

Τα κέρδη των επαγγελματιών Χρηματοοικονομικών Συμβούλων είναι μέσα στα πρώτα 3–5 χρόνια, πολλαπλάσια του μέσου εισοδήματος.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Ποιά υποστήριξη θα έχω από την ΤΒ2Β?

Εάν έχεις φθάσει μέχρι εδώ και έχεις αποφασίσει να συνεχίσεις, ακολούθησε την καρδιά και το όραμά σου. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας, σίγουρα θέλουν να πετύχεις και διαθέτουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να σε υποστηρίξουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για να αποκτήσεις γνώσεις, τεχνικές επικοινωνίας και τρόπους προσέγγισης της αγοράς, που είναι  απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία σου.

Οι άνθρωποί μας,
η δύναμή μας.

Επιλογή Καριέρας

Εξουσιοδοτημένα και έμπειρα στελέχη αναλαμβάνουν την προετοιμασία σου με καθημερινή και πρακτική εκπαίδευση στην εταιρία και την αγορά. Σε υποστηρίζουν να δημιουργήσεις ένα Business & Marketing plan που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά την καριέρα σου. Οργανωμένη βάση δεδομένων, για προσέγγιση της αγοράς, είναι στη διάθεσή σου, ούτως ώστε να μπορέσεις να κτίσεις μια αξιόπιστη πελατειακή βάση.

Είναι η σωστή Καριέρα για εμένα?

Δεν υπάρχει απλός τρόπος να προσδιορίσεις εάν αυτή η καριέρα ταιριάζει σε σένα. Κατά τη διαδικασία επιλογής, κάνε, όσο το δυνατόν, περισσότερες ερωτήσεις, συγκεντρώνοντας πληροφορίες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις  την αποστολή σου.

Το σημαντικό είναι να εμπιστευθείς το ένστικτό σου.

 

Προφίλ Επιτυχημένων Επαγγελματιών

Οι έρευνες των τελευταίων 40 ετών έχουν δείξει ότι τα χαρακτηριστικά των πετυχημένων Χρηματοοικονομικών Συμβούλων  είναι:

 • Ακεραιότητα
 • Άμιλλα για διάκριση
 • Ηθική
 • Πίστη
 • Εμπειρία
 • Επιμονή
 • Επαγγελματική συμπεριφορά
 • Αυτοπαρακίνηση

Οι επιτυχημένοι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι πρέπει:

 • Να επιθυμούν να βοηθήσουν άλλους
 • Να έχουν την ικανότητα να ακούν
 • Να έχουν ισχυρές προσωπικές σχέσεις
 • Να έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με νέους ανθρώπους σε ένα δυναμικά  μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά σου ταιριάζουν, πιθανώς να υπάρχει μια  ευκαιρία και για εσένα να επιτύχεις ακολουθώντας αυτή την καριέρα.

Βασικές Ερωτήσεις

Τώρα έχεις μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση της ευκαιρίας και της ανταμοιβής που αφορούν στην καριέρα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου. Είσαι προβληματισμένος αν θα προχωρήσεις ή ανησυχείς σχετικά με τις θυσίες που απαιτούνται. Τα συναισθήματά σου είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Οι παρακάτω 5 σημαντικές ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν για να πάρεις την πιο σωστή  απόφαση για την καριέρα σου.

ΑΝΑΓΚΗ
Γιατί να θέλω να γίνω ένας Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος?
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΥΣΗ
 • Γιατί το επάγγελμα του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου προσφέρει την ανεξαρτησία, την επαγγελματική καταξίωση, το κύρος και τη δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών σε τέτοιο βαθμό, που μόνο σε μια προσωπική  επιχείρηση θα μπορούσε να αναπτύξει κανείς.
 • Θα εξελιχθείς, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, σε υψηλόβαθμες θέσεις.
 • Θα δραστηριοποιηθείς στη Χρηματοασφαλιστική Αγορά, μια αγορά με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, τα οποία υποστηρίζουν και οι τρέχουσες Κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις.
 • Θα απολαμβάνεις υψηλά εισοδήματα και παροχές, μέσα από πρωτοποριακά συστήματα αμοιβών.
 • Θα αξιοποιήσεις το μέγιστο των γνώσεων και των ικανοτήτων σου, εξελίσσοντας καθημερινά τις κλίσεις και τα ταλέντα σου μέσα στα πλαίσια της αγοράς.
ΑΝΑΓΚΗ
Είμαι έτοιμος να γίνω επιχειρηματίας?
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΥΣΗ

Ενώ θα έχεις μεγάλη βοήθεια από την εταιρία και τα στελέχη της, η επιτυχία στην συνέχεια εξαρτάται από σένα.

Είσαι έτοιμος να κτίσεις μια επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς επένδυση κεφαλαίου και πάγια έξοδα;

ΑΝΑΓΚΗ
Πως θα κτίσω μία πελατειακή βάση?
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΥΣΗ

Για τη δημιουργία μιας επιχείρησης απαιτείται σωστός σχεδιασμός. Η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση είναι κρίσιμη για το αρχικό σου  επιχειρηματικό σχέδιο.

Για να κτίσεις μια πελατειακή βάση, τον πρώτο χρόνο απαιτείται μια καθημερινή και οργανωμένη προσέγγιση της αγοράς, συναντώντας νέους ανθρώπους. Εάν διαθέτεις ισχυρή προσωπικότητα, επικοινωνιακές ικανότητες και υψηλές φιλοδοξίες, τότε ο χώρος μας μπορεί να γίνει το δικό σου πεδίο επιτυχίας!

Είσαι πρόθυμος να το κάνεις μέσα από τη διαδικασία υποστήριξής μας;

ΑΝΑΓΚΗ
Πιστεύω στο έργο του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου?
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΥΣΗ

Σαν Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, βοηθάς τους πελάτες σου να πετύχουν τους στόχους της ζωής τους.

Στο  σύγχρονο, διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, ο πελάτης αντιμετωπίζει τη συρρίκνωση των συντάξεων, τη μείωση των  κοινωνικών παροχών, την ελλιπή νοσοκομειακή περίθαλψη και την ανάγκη εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών εισοδήματος, για τη διασφάλιση και επίτευξη μελλοντικών αναγκών και στόχων.

Είσαι ο υπερασπιστής των ελπίδων, των ονείρων και των προσδοκιών για το μέλλον τους. Φροντίζεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και την ουσιαστική ικανοποίησή τους.

ΑΝΑΓΚΗ
Είναι αυτή η καριέρα που μου ταιριάζει και επιθυμώ να ακολουθήσω?
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΥΣΗ

Γνωρίζοντας την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση, η απόφασή σου θα γίνει ξεκάθαρη.

Νέα καριέρα με υποστήριξη,
και συνεχή εκπαίδευση.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας